Nyhet

Lasse Berghagen är död

Artisten Lasse Berghagen är död, uppger familjen för TT.

Lasse Berghagen, född i Enskede i Stockholm 1945, inkarvade sin plats i den svenska underhållningsbranschen som 19-åring.

Det var i mitten av 1960-talet som skivbolagsproducenten Curt Pettersson gjorde den avgörande upptäckten av Berghagen. Därpå följde flera händelser som banade väg för en lång musikalisk karriär. Bland dessa minnesvärda låter utmärker sig bland andra Gunga Gunga och Teddybjörnen Fredriksson.

Redan i de tidiga åren av sin karriär skrev Lasse Berghagen sånger, både för sig själv och andra framstående artister. Bland de senare märks Hej Clown, skapad tillsammans med Benny Andersson för Jan Malmsjö. Vidare kan vi inte glömma En Kväll I Juni, som först sjöngs av visgruppen Tre Profiler innan Berghagen själv presenterade sin version år 1975.


Under 1970-talet deltog han i Melodifestivalen hela tre gånger – år 1973, 1974 och 1975, och till slut kammade han hem segern i tävlingen med sin egenkomponerade låt, Jennie, Jennie.

1994 blev han programledare för SVT:s långkörare Allsång på Skansen.

I somras ställde Lasse Berghagen in flera konserter på grund av hälsoproblem. Han genomgick nyligen en operation av en hjärtklaff som angripits av bakterier.


Lasse Berghagen blev 78 år gammal.

LÄS OCKSÅ: Malin Berghagen: "Pappa vaken igen sedan en vecka"

ANNONCE