Nyhet

UPPGIFTER: Kanye "Ye" West släpper ny musik inom kort

Ny musik kan komma när som helst, rapporterar NBC News.

Rykten om att Kanye "Ye" West gör sig redo att släppa ett nytt album har cirkulerat i månader. Enligt NBC News har nu två betrodda källor stigit fram och bekräftat att han inte bara har arbetat på nytt material, utan att ny musik kommer att släppas "inom kort".

Även om de inte avslöjade ett releasedatum eller om det nya materialet skulle komma i form av ett album, sa de två källorna att de var närvarande i studion med rapparen och hans fru Bianca Censori när teamet arbetade på projektet.

Om det nya materialet visar sig vara ett fullängdsalbum, kommer det att markera Wests första officiella studioalbum sedan det stjärnspäckade albumet Donda från 2021, som inkluderade gästframträdanden av Marilyn Manson, Jay-Z, The Weeknd och fler. Det skulle också följa hans ofullbordade uppföljare, Donda 2, som West presenterade i februari förra året.


Donda 2 är fortfarande ofullbordad och har aldrig släppts officiellt på digitala plattformar. West blev också mindre engagerad i projektet senare det året, när han skapade kontroverser och kritiserades för att sprida antisemitiska åsikter, vilket ledde till att han förlorade flera varumärkesavtal och relationer.

Ryktet om att han arbetar på ny musik började ta fart förra månaden, när samarbetspartnern och rapparen Rooga avslöjade att "han arbetar på ett album" i en intervju med American Songwriter. Ice Cube la också bränsle på elden när han berättade för Piers Morgan att West, efter förra årets kontroverser, mår "mycket bra" och planerar att komma ut "på andra sidan".

Även Fya Man – en av Wests producenter – bekräftade för fans på Reddit att ett album var under arbete. Han beskrev det också som "fire" och sa att det än så länge obetitlade albumet lät som "gamla Ye".


LÄS OCKSÅ: Kanye "Ye" West på scen igen – första gången sedan skandalerna

ANNONCE