Nyhet

Joakim Berg dök upp på scen med Lars Winnerbäck

På lördagskvällen var Lars Winnerbäcks konsert inför en fullsatt Avicii Arena i full gång. Då dök Joakim Berg överraskande upp på scenen till publikens jubel.

I våras släppte Lars Winnerbäck nyheten om att han förberedde sig för en stor höst med ett nytt album och en omfattande arenaturné.

Albumet, som släpptes den 22 september och fick namnet Neutronstjärnan, blev Winnerbäcks fjortonde och skapades i samarbete med Joakim Berg och Martin Sköld från Kent.

– Jag har länge tänkt och velat göra nåt som bryter av mot det jag gjort tidigare, men inte varit säker på hur eller med vem. Plötsligt, mitt i något annat, lyfte jag luren och ringde Jocke, som jag inte hade hört av på flera år. Vi kallpratade i ungefär fyrtiofem sekunder, sen började vi jobba. Och han ringde Martin, sa Winnerbäck då om samarbetet.


Turnén startade den 27 oktober i hemstaden Linköping och gjorde under lördagskvällen ett besök i Stockholm för en konsert på Avicii Arena. Under låten Vår Tid från det senaste albumet klev Joakim Berg upp på scenen för en duett med Winnerbäck – hans första officiella framträdande sedan Kents sista spelning i december 2016.

Efter låtens slut stannade Berg på scenen för att framföra Kents Sverige till publikens jubel.


LÄS OCKSÅ: Albumrecension: Lars Winnerbäck – Neutronstjärnan: "Något lånat, något nytt, något gammalt, något grått"

ANNONCE