Nyhet

P4:s låtmiss efter inslag om hissolyckan: "Sånt som kan hända i liveradio"

Efter P4 Stockholms inslag om hissolyckan i Sundbyberg spelades Smash Into Pieces låt Six Feet Under – något som snabbt stoppades av radiokanalen.

Under onsdagens program Förmiddag I P4 Stockholm spelades låten Six Feet Under av rockgruppen Smash Into Pieces. Detta efter ett inslag om den tragiska hissolyckan i Sundbyberg där fem personer dog, rapporterar Expressen.

I inslaget intervjuades Nadja Lukin på Arbetsmiljöverket, och handlade bland annat om hur den här typen av olyckor kan utredas på rätt sätt.

Six Feet Under inleds med raderna: "I'm six feet under / Like I'm buried alive / We're so game over / But we keep holding the line".


Låten hann spelas i en minut och 20 sekunder innan den stoppades med programledarens ord:

– Lämnar Smash Into Pieces. Den låg här i spellistan. Vi spelar inte den just nu, utan vi spelar Tennessee Tears istället, Now I Know.

I ett mejl till Expressen skriver kanalchefen Alisa Bosnic om beslutet att avbryta låten.


"Det är sånt som kan hända i liveradio när låtlistan planeras i förtid. När vi uppmärksammade det så tog vi beslut att avbryta låten just för att det inte passade vid det tillfället. Till de som tog illa upp kan vi bara säga att vi är ledsna att det blev så."

LÄS OCKSÅ: Inga konserter bokade på Ullevi nästa år

ANNONCE