Nyhet

Countryprogram på Sveriges Radio förlängs en säsong

Det nya radioprogrammet P4 Country hade premiär på Sveriges Radio i början av året. Nu står det klart att programmet förlängs ytterligare ett år.

Den 21 januari hade P4 Country sin premiär på Sveriges Radio, och sedan dess har programledaren och musikjournalisten Mattias Hansson varje vecka fängslat omkring 200 000 lyssnare under deras lördagskvällar med countrymusik.

Under året har både svenska och internationella gäster besökt programmet. Dessa inkluderar namn som Klara Söderberg från First Aid Kit, TV-personligheten Kristian Luuk, och den Nashville-baserade artisten Jackson Dean.

Nu står det klart att ännu en säsong är på horisonten. Sveriges Radio har beställt ytterligare 41 avsnitt från produktionsbolaget SMT inför 2024.


Mattias Hansson, som även agerar producent, är glad över detta besked och ser det som ett bevis på countrymusikens starka ställning även i Sverige.

– Nu är det en musikgenre som kan tilltala alla musikälskare – och eventuella fördomar är nu borta, säger han till Dagens Nyheter.

LÄS OCKSÅ: Countrystjärna anklagas för rasism efter kontroversiell musikvideo


ANNONCE