Nyhet

Shane MacGowan hann färdigställa ett sista album innan sin död

"Shane var väldigt svag men fortsatte le och kunde fortfarande ha kul"

I slutet av förra veckan kom beskedet att The Pogues frontman Shane MacGowan avlidit. MacGowan hade under en lång tid vårdats på sjukhus, inklusive en period på intensivvårdsavdelningen, och gick till slut bort i sviterna av lunginflammation.

Trots sitt hälsotillstånd lyckades sångaren färdigställa ett sista album innan sin död. Enligt The Irish Sun består albumet av 15 låtar, både egenskrivna och covers, som producerades i samarbete med  det irländska bandet Cronin.

Bandets frontman Johnny Cronin berättar om samarbetet för The Irish Times:


– Shane komponerade några vackra låtar och spelade också in några covers. Vi jobbade i sju år på det här tillsammans med Shane och han tog in Spider Stacey och Jem Finer för att gästa på några av låtarna, så väl som Waterboys violinist Steve Wickham och duon Foster And Allen, säger Cronin, som också delar med sig av sina sista ögonblick med MacGowan:

– Shane var väldigt svag men fortsatte le och kunde fortfarande ha kul. Vi satt vid hans sängkant och blickade tillbaka på gamla minnen. Vi är bortom förkrossade över att ha förlorat vår vän, den enda trösten vi har är att Shane gjorde klart alla sina sånginsatser till den här plattan.

Albumet har i dagsläget inget releasedatum eller bolag som planerar att släppa det. Cronin säger dock till tidningen att Shane ville att det skulle släppas, ”så det kommer att släppas, men det är inget vi tänker på just nu”.


Shane MacGowan blev 65 år gammal.

LÄS OCKSÅ: FRUN BERÄTTAR: DET LÅG BAKOM SHANE MACGOWANS DÖD

ANNONCE