Nyhet

Shane MacGowan förd till sista vilan – hyllades av Nick Cave och Johnny Depp

Tusentals Dublinbor samlades på gatorna under gårdagen för att ta farväl av The Pogues-sångaren Shane MacGowan innan han fördes till sista vilan i staden Nenagh, sydväst om Dublin.

Under processionen både spelade och sjöng invånare några av hans största hits i gemensam hyllning till artisten. Se klipp här:


 


Begravningsceremonin gästades även av ett antal kändisar och vänner till artisten, däribland Nick Cave och Johnny Depp, enligt NME.

I en hyllning till sin bortgångne vän framförde Cave The Pogues-låten A Rainy Night In Soho vid en flygel. Se klipp här:

Johnny Depp reciterade en del ur en bön, och läste bland annat:

”Må vi känna in andras smärta, förstå deras behov och sträcka ut en hand till alla som lider på något sätt, med en ständig kärlek som är rotad i hopp och frid.”


The Pogues-basisten Cait O’Riordan och musikern John Francis Flynn framförde en version av trad-låten I’m A Man You Don’t Meet Every Day, som spelades in av The Pogues 1985.

Under torsdagen kommenterade MacGowans änka Victoria Mary Clarke den stundande begravningen i ett inlägg på Instagram, där hon bland annat skrev:

”Shane hatade begravningar och vägrade gå på dem med några få undantag. Så det är fantastiskt att så många vill komma på hans, och att så många vackra människor lägger ner själ och hjärta i att göra den fantastisk, magisk och minnesvärd för honom och för oss som är kvar.”


Shane MacGowan blev 65 år gammal.


LÄS OCKSÅ: SHANE MACGOWAN HANN FÄRDIGSTÄLLA ETT SISTA ALBUM INNAN SIN DÖD

ANNONCE