Nyhet

Taylor Swift utses till ”Person Of The Year” av Time Magazine

”I en polariserad värld där så många traditionella starka krafter har det svårt har Taylor Swift hittat ett sätt att överbrygga gränser och vara en positiv inspirationskälla"

Sedan 1927 har den amerikanska tidskriften Time Magazine utsett ”Person Of The Year”, eller ”Årets Person”. Titeln tilldelas en person, organisation, grupp eller liknande, som på gott eller ont gjort det enligt tidningen största intrycket bland det gångna årets händelser.

I år tilldelas titeln popstjärnan Taylor Swift.

”I en polariserad värld där så många traditionella starka krafter har det svårt har Taylor Swift hittat ett sätt att överbrygga gränser och vara en positiv inspirationskälla. Ingen annan på denna jord kan just nu dessutom beröra så många människor”, skriver Time i sin motivering.


Under året har Swift bland annat satt intäktsrekord i USA med sin Eras-turné, släppt konsertfilm med succéresultat och lockat en ny publik till fotbollsligan NFL efter att hon blivit tillsammans med Travis Kelce, stjärnspelare i laget Kansas City Chiefs.

– Jag har aldrig tidigare känt mig så här stolt och glad, och aldrig varit så kreativt uppfylld och fri, säger Swift till tidningen.

Artisten var en av nio nominerade till tidningens utmärkelse, bland de resterande fanns också bland andra Xi Jingping, Sam Altman, Donald Trump, Vladimir Putin, Barbie och Kung Charles III.


Under våren 2024 kommer Swift till Stockholm och Friends Arena för tre spelningar, den 17, 18 och 19 maj.

LÄS OCKSÅ: JOE BIDENS FÖRVIRRING: TAYLOR SWIFT ELLER BRITNEY SPEARS?

ANNONCE