Nyhet

28 skivor du bör kolla in

Här finns något för alla.

OBS! En spellista med alla släpp hittas längst ner i artikeln.

Avatar – Dance Devil Dance

"Approachen har alltså gått hem i många år. Själva resultaten har sällan berört mig mycket mer än ett godkänt plus, men nu så. Dance Devil Dance handlar enligt utsago om att fylla hårdrock med nerv, svett, testosteron, östrogen, adrenalin. Lyssna inte på metal i soffan – lyft skrot, få fortkörningsböter, sätt på grannen." – Jesper Robild. TILL RECENSIONEN.


Girl Scout – Real Life Human Garbage

"Känslorna går på högvarv. Vi får ångesten i All The Time And Everywhere. Nykomlingen Run Me Over tonsätter en mänsklig återvändsgränd med en desperat vädjan om att bli överkörd bara för att något ska hända. Uppmaningen och hyllningen kring att vara sig själv i Weirdo. Slutligen Attenborough Beach, ett drömskt spår som överraskande växlar ifrån indierocken och går mer åt shoegaze-hållet. " – Julia Hvalgren. TILL RECENSIONEN.

Dull – Dive Deep Down


"Via bandets debut-LP Dive Deep Down bjuds vi på ett hopkok av influenser där det går att känna igen både stora och små fragment från både indierock och tidig grunge; det blir lika delar Hot Snakes som Sonic Youth och en gaspedal som tycks fastlimmad mot mattan. Resultatet är lika energiskt som tryggt välbekant och den kvarvarande känslan är att kvartetten bör ställas på en scen om man vill se den blomma ut till fullo." – Alex Pettersson. TILL RECENSIONEN.

Indy – Threads

"Indys sound är drömskt och mer introspektivt än Lordes melodramatiska artpop. Det är atmosfärisk men ambitiös sovrumspop som, även om den inte uppfinner hjulet på nytt, verkligen kan stå på egna ben. Både i relation till den större popscenen och systern. Produktionerna är luftiga och lekfulla, men med ett starkt framåtdriv. Fokuset läggs snyggt på Indys röst med hjälp av unisona dubbningar och ett ambitiöst stämbygge." – Emma Thimgren. TILL RECENSIONEN.


Marit Bergman – Här Kommer Vargen

"Musikaliskt är Marit sitt sound trogen, och om man har hängt med sedan det tidiga 00-talet så vet man att man kan räkna med åtminstone ett par låtar som sätter sig direkt på hjärnan. Tyvärr är en del av de lugnare spåren lite väl anonyma och Här Kommer Vargen innehåller kanske ingen ny This Is The Year, men den explosiva energin i Idioterna är helt klart i klass med Dansa Mamma! från Molnfabriken." – Ieva Kisieliute. TILL RECENSIONEN.

Deus – How To Replace It


"När första fullängdaren på tio år drar igång sveps man lätt tillbaka till hur Deus lät åren 1994-1999; det bubblar av nostalgi utan att kännas som en billig repris av forna verk. Titelspåret är en ny och väldigt elegant komposition som ringar in gruppens säregna känsla för attityd, ton, melodi." – Kristofer Hadodo. TILL RECENSIONEN.

Killer Cashew – Sad Songs For Jolly People

"Killer Cashews debutskiva tar lyssnaren till en plats där vinet flödar och gitarrer sjunger. Musiken, som flirtar med både 60-tal och 90-tal, skulle kunna beskrivas som en kombination av indiepop och retrorock, eller som bandet själva beskriver det, ledsen musik som låter glad. Skivans åtta spår utforskar olika delar av livet som de flesta gått igenom. Såsom att lämna sin hemstad, bli förälskad eller att kämpa för något hopplöst. En hade kunnat beskriva låtarna individuellt, men bandet ser ett värde i att låta lyssnaren skapa sin egna uppfattning om låtarnas innebörd."


Idag släpps även ny musik med Oscar Zia (pop), Lana Del Rey (indie, alternativ), Jung (pop), The Blaze (dans, electro), Caroline Polachek (pop, indie, alternativ), Hellripper (metal), Skrillex (electro, dubstep), Albin Lee Meldau (pop), Asme (hiphop, rap), Beabadoobee (indie, alternativ), Naill Horan (pop), Ellen Krauss (pop), Jason Mraz (pop), Uno Svenningsson (singer-songwriter), Dolly Parton feat. Olivia Newton-John (country), Astrid S (pop), Anna Of The North (alternativ pop), Pink (pop, rock), Jireel (hiphop, rap), Klaudy feat. Julia Lod (pop), Icona Pop (dans, electro).

Exakt alla släpp hittas i den här spellistan. Bara att plocka ut det som lockar mest!

ANNONCE