Nyhet

Artisten greps på Lollapalooza i somras – nu åtalas han

Rapparen Adaam greps strax innan sin spelning på Lollapalooza förra året. Nu åtalas han för ringa narkotikabrott och våldsamt motstånd.

Tio minuter innan sin spelning på Lollapalooza 2022 greps den svenska rapparen Adam "Adaam" Jackobsson. Han bad då om ursäkt på Instagram till sina fans som inte fick se honom uppträda, och förklarade att polisen stoppat honom efter "misstankar om brott backstage".

Artisten skrev också att polisen inte hade hittat någonting på honom – trots det lät de honom inte uppträda. Adaam berättade även för SVT att polisen hade gripit honom.

"Jag gjorde inget motstånd, och trodde hela tiden att de skulle låta mig uppträda. Jag var inte alkoholpåverkad, inte berusad. De hade ingen rätt att göra så", berättade han och förklarade att han släpptes dagen efter gripandet.


Men nu åtalas artisten för ringa narkotikabrott och våldsamt motstånd. Enligt stämningsansökan, som Expressen tagit del av, ska Adaam ha knuffat en polisman när denne pratat med en annan person på festivalen.

Artisten ska då ha krängt med kroppen, sparkat med benen och spretat med armarna för att förhindra polisen att omhänderta honom.

"Vid minst ett par tillfällen hamnar vi på marken då Adam är så pass våldsam. Vid ett tillfälle i slutet hamnar vi på marken igen och Adam sparkar då med sina ben. Adam är så pass våldsam att han beläggs med handfängsel", skriver en av poliserna i sin rapport.


Adaam nekar dock till brott och hans ombud förklarar att de inte håller med om åklagarens påståenden.

Adaam gav ut Trap$tar, sin första låt, år 2018. Då var han bara 16 år gammal och sedan dess har han släppt låtar som Wave och blivit stor på TikTok. Dessutom har han gästat flera andra stora artister såsom Einár i låten Dansa från 2021, och i höstas var han med på Philippe och TakenoelzSödermalm.

LÄS OCKSÅ: Adaam greps på festival – missade uppträdandet


ANNONCE