Nyhet

Artisterna festade sönder en lyxvilla – stäms på 10 miljoner kronor

Trots förbud bjöd Lil Nas X och Zedd in till en stor fest i Hollywood Hills.

Världsstjärnan Lil Nas X och DJ:n Zedd hyrde förra våren en herrgård av Daniel Fitzgerald i Hollywood Hills. Ett av kraven för uthyrningen var att de inte fick anordna några stora fester.

Men det stoppade inte duon. Över tusen gäster kom till huset där Zedd betalades för att spela musiken, och när festen var slut var lyxvillan helt förstörd, enligt dokument från den pågående rättegången som TMZ tagit del av.

Fitzgerald hävdar att artisterna och sponsorerna var medvetna om att de inte fick bjuda in till en stor fest i hans hus och stämmer därmed Lil Nas X och Zedd.


Festen ska dels ha stört grannar och dragit på sig skador för över 250 000 kronor då soffor, stolar, väggar och tak förstörts. Hyresvärden menar även att att reparationen gjort att han inte kunnat ta in några hyresgäster under en månads tid, vilket kostat ytterligare 400 000 kronor.

Fitzgerald menar även att eftersom sponsorer var på plats under kvällen, fick artisterna förmodligen omkring 250 000 kronor var, medan han lämnas med en stor räkning att betala.

Dessutom kräver han kompensation för skadorna på minst 10,3 miljoner svenska kronor. Varken Lil Nas X eller Zedd har uttalat sig om händelsen.


LÄS OCKSÅ: Lollapalooza släpper stjärntät line-up

ANNONCE