Nyhet

Artisterna som medverkar i SVT:s nya musikprogram

I SVT:s nya Songland söker sex kända artister en ny låt och oetablerade låtskrivare får chansen att pitcha sin musik för dem. Artisterna är Cherrie, Cornelia Jakobs, Jireel, NOTD, Oscar Zia och Tityo. Programmet har premiär fredagen den 24 mars.

I Songland står låtskrivandet och jakten på nästa stora hitmakare i centrum. De oetablerade låtskrivarna pitchar sina låtar för artisterna, och får sedan hjälp att förfina sina verk av Linnea ”Nea” Södahl, Carl Falk Gramer och Elias Kapari som alla är professionella låtskrivare med stora hits i bagaget.

– Det är jätteinspirerande att vara en del av Songland. Låtskrivarna som sökt är väldigt duktiga och det är en dröm att få jobba med Carl, Nea och Elias, säger Oscar Zia.

– Jag tycker det är fett att låtskrivare som oftast jobbar i bakgrunden får ta plats på det här sättet, säger Cherrie.


– Songland är en helt ny upplevelse av en helt ny plattform för låtskrivare och musikskapare där man låter processen och mäktiga möten hända. Men framför allt, att få riktigt bra och välarbetade låtar presenterade för sig som man sedan sätter sitt eget namn på är helt enkelt fantastiskt, säger Titiyo.

I varje avsnitt medverkar fyra nya låtskrivare som presenterar sina verk för en av artisterna. Under kreativ vägledning av de erfarna producenterna jobbar de sedan för att utveckla låten till dess fulla potential och för att passa artisten. I slutet av varje program väljer artisten en låt som ska ges ut.

LÄS OCKSÅ: Nytt musikprogram på SVT – är du nästa hitmakare?


ANNONCE