Nyhet

Bruce Springsteen och The Nationals Bryce Dessner i nytt samarbete

Addicted To Romance, som den nya låten heter, har premiär imorgon den 16 februari.

Bruce Springsteen och The Nationals Bryce Dessner har tillsammans skapat en ny låt till Rebecca Millers film She Came To Me som heter Addicted To Romance. Den romantiska komedin med Peter Dinklage i huvudrollen har världspremiär på filmfestivalen i Berlin denna vecka.

Låten skrevs och framfördes av Springsteen och orkestrerades av Dessner, och kommer höras för första gången under visningen den 16 februari. Rebecca Miller berättar för tidningen Variety om hur samarbetet kom till:

"Jag älskar verkligen Bruces musik. Till slutet av She Came to Me ville vi ha en originallåt. Jag hade en hemlig önskan att det kunde vara Bruce, men jag var ovillig att fråga eftersom jag kände att det var så osannolikt, och ärligt talat var jag lite blyg".


Hon fortsätter:

"Bryce Dessner uppmuntrade mig att fråga – han var säker på att Bruce skulle älska filmen, så jag kontaktade honom. Det slutade med att Bruce och [hans fru Patti Scialfa] såg filmen, och till min glädje älskade båda den! Bruce sa att han skulle ta några dagar för att se om något kom till honom för en låt. Mirakulöst nog blev Addicted To Romance resultatet. Han säger att han blev inspirerad av filmen, vilket är en stor ära för mig".

The National-gitarristen skrev även i ett Facebook-inlägg:


"Jag fick uppfylla en livslång dröm genom att samarbeta med Bruce Springsteen på en låt till soundtracket till #rebeccamillers nya film She Came to Me... Att skriva det här soundtracket var ett av de mest givande och kreativa upplevelser jag har haft, och jag är så hedrad att få hjälpa till att producera och orkestrera Bruces låt Addicted to Romance för filmen".

LÄS OCKSÅ: Bruce Springsteens manager svarar på kritik om höga biljettpriser

ANNONCE