Nyhet

FANSENS ORO: Ny Ghost-video hintar om Papa Emeritus IVs död

"Det var inte en gammal kista... Det är en helt ny".

Det svenska metalbandet Ghost har släppt en ny video i deras pågående videoberättelse, där det antyds att den nuvarande frontmannen Papa Emeritus IV kan dödas senare i år.

Tobias Forges alter ego har gått igenom olika inkarnationer med varje albumcykel, vilket betyder att frontfigurens död kan innebära slutet på Impera-eran – albumet som släpptes i mars förra året.

I den sista delen av videoserien, med titeln Chapter 16: Tax Season, ses Papa sitta i en soffa och spela ett gammaldags videospel baserat på filmen Driving Miss Daisy från 1989.


Mitt i detta ringer Sister Imperator för att fråga honom vad han gör och informerar honom, efter några skatterelaterade skämt, att en andra show på LA:s Kia Forum den 12 september har lagts till i slutet av deras kommande USA-turné. När de pratar lägger Papa märke till att Mr Saltarian rullar en glaskista förbi hans dörr.

När Papa frågar vad som händer svarar Sister Imperator: "Det var inte en gammal kista... Det är en helt ny. Kom ihåg, Jesus kommer".

Efter att hon lagt på, återvänder Papa till sitt spel, men på skärmen står det nu: "Game over".


Videon åtföljs av ett meddelande från prästerskapet: "Vi vill informera er om att i denna värld är ingenting säkert förutom döden och skatter".

Under kommentarerna till videon skriver fans ord som: "Jag älskar när det kommer en ny era men denna gör mig nervös". En annan skriver: "Gör inte såhär mot mig, jag vet att jag inte såg den tomma kistan".

I en tidigare video som släpptes i slutet av 2022 sa Saltarian till Papa Emeritus IV: "Showerna är planerade, jag vet när din tid är ute".


På andra håll diskuterade Forge i en intervju med Metal Hammer förra året vad fans kan förvänta sig av Ghosts framtida projekt:

"Vi kommer att komma ut med lite förändringar innan [den utökade turnén] – bra förändringar. Vi kommer inte att vara tysta. Vissa saker är offentliga, andra saker är inte offentliga, men det finns många saker på gång".

LÄS OCKSÅ: LISTA: Ghosts album rankade – från okej till bäst


ANNONCE