Nyhet

Här är artisterna som framträder på Brit Awards 2023

Nu på lördag den 11 februari går årets upplaga av Brit Awards av stapeln på O2 Arena i London.

Bland artisterna som framträder finns Harry Styles, Lizzo och Sam Smith & Kim Petras som alla spelade under årets Grammy Awards förra helgen.

Indierockarna Wet Leg fick inget eget framträdande på Grammys men kammade hem priser i två kategorier. På årets Brit Awards kommer de däremot att spela och har dessutom en chans till pris i fyra olika kategorier, enligt Billboard.

David Guetta, Becky Hill och Ella Henderson förväntas framföra Crazy What Love Can Do och Lewis Capaldi som senast framträdde på galan 2020 säger att han ”ser fram emot att få en panikattack, spela och sen bli packad efteråt, precis som förra gången”, enligt Billboard.


Nedan är samtliga artister som framträder på årets Brit Awards:

Cat Burns

David Guetta & Becky Hill & Ella Henderson


Harry Styles

Lewis Capaldi

Lizzo


Sam Smith & Kim Petras

Stormzy

Wet Leg


När listan över nominerade artister släpptes i januari, fick galan kritik över att alla nominerade i kategorin Årets artist var män. Detta med bakgrund av att Brit Awards sedan två år tillbaka är könsneutralt och kategorierna Årets manliga artist respektive Årets kvinnliga artist tagits bort.

En talesperson för musikpriset förklarade i Huffington Post att färre kvinnliga artister gjorde större släpp under 2022 och att det är därför listan ser ut som den gör. Talespersonen menade också att arrangören för galan, BPI, genomför en stor studie för att identifiera vad som hindrar fler kvinnor att bli framgångsrika i musikvärlden.

De nominerade i kategorin Årets artist är Central CeeFred Again...George EzraHarry Styles och Stormzy.


LÄS OCKSÅ: LYSSNA: LIZZO OCH SZA SLÄPPER GEMENSAM LÅT

ANNONCE