Nyhet

Madonna slår tillbaka mot hånet: ”Buga er, bitches”

”Än en gång drabbas jag av ålderism och misogyni."

Superstjärnan Madonna är besviken på kommentarerna kring hennes utseende när hon delade ut priset för årets bästa popduo till Sam Smith och Kim Petras under Grammy-galan. På Instagram skriver hon följande:

"I stället för att fokusera på vad jag sade i mitt tal som handlade om tacksamheten för att det finns orädda artister som Sam och Kim valde många att prata bara om närbilder på mig".

Artisten ser uppståndelsen som ett bevis på att ingenting har förändrats.


"Vi lever i en värld som vägrar hylla kvinnor äldre än 45. Och känner behovet av att straffa henne om hon fortsätter att vara viljestark, hårt arbetande och äventyrlig", skriver hon och fortsätter:

"Jag har aldrig bett om ursäkt för mina kreativa val eller hur jag ser ut och klär mig och jag tänker inte börja med det nu. Jag har blivit förödmjukad av medierna sedan i början av min karriär, men jag inser att det är en prövning och jag går gärna i bräschen så att kvinnorna som kommer efter mig får det lättare i framtiden".

"Buga er, bitches", avslutar hon.


I år firar Madonna 40 år som artist och ger sig ut på en lång turné som bland annat tar hennes till Stockholm den 28 oktober.


LÄS OCKSÅ: Långfilmen om Madonna skrotas av produktionsbolag

ANNONCE