Nyhet

Arlo Parks hintar om en återkomst denna vecka

"Jag har varit tyst av en anledning".

Sovrumspopmakerskan och smått sensationella Arlo Parks förbereder fans för något nytt som väntas komma imorgon, den 18 januari. Det skriver hon på sociala medier. Isåfall blir det hennes första släpp sedan förra årets låt Softly.

Förra onsdagen, den 11 januari, skrev singer-songwritern på Twitter: "Jag har varit tyst av en anledning hehehehehe".

Under fredagen, den 13 januari, släppte hon ett klipp av en brinnande bil och uppmuntrade fansen att anmäla sig till ett nyhetsbrev där hon lovade att dela "exklusiva nyheter" och eventuell "tidig tillgång till shower".

Parks lade även upp en video under helgen av en kameraövervakningsinspelning som visade henne stå framför flimrande ljus. "Återläsa våra texter från jordgubbsdagarna", skrev hon till inlägget tillsammans med onsdagens datum. Och under måndagen delade hon ytterligare bilder som verkar vara kopplade till de tidigare teaserna.

LÄS OCKSÅ: "Jag har alltid dragits till att prata om mer allvarliga saker" – intervju med Arlo Parks


Sångerskan ställde förra året in ett antal turnédatum i USA för att värna om hennes betala hälsa. "Jag är trasig", sa hon då i ett uttalande. Totalt ställdes åtta spelningar in mellan den 14 och 24 september då Parks flög hem till London för att återhämta sig.

I efterskalvet av hennes beslut följde ett antal unga brittiska artister och ställde in turnédatum på grund av psykisk ohälsa, bland andra Sam Fender.

Arlo Parks har ännu inte följt upp hennes hyllade debutalbum Collapsed In Sunbeams, som släpptes i januari 2021 och vann Mercury Music Prize senare samma år. I GAFFA fick albumet hela fem av sex stjärnor:


"Sovrummet är en plats där vi återhämtar energi och känner en plats av trygghet, och ibland närhet. Den här universella energin har blivit en helt egen genre i indiesammanhang. Där frodas 20-åriga Arlo Parks, uppväxt i västra London, när hennes drömmiga jazzpop gifter sig med poetiska uttryck och rytmer".

LÄS OCKSÅ: Underbar poesi från sovrummet

ANNONCE