Nyhet

Beyoncé kritiseras för privatshow i Dubai

Efter helgens första ordentliga framträdande på fyra år fick stjärnan höga betyg av kritiker världen över. Samtidigt riktas kritik från fans på sociala medier.

Under lördagskvällen höll Beyoncé en konsert som en del av en inofficiell invigning av det nya hotellet Atlantis The Royal i Dubai, skriver Pitchfork. I den inbjudan som skickats till journalister och kända människor står det att världsstjärnan "bjuder in till en helg där dina drömmar blir din destination".

Men nu riktas kritik mot Beyoncé eftersom hon valde att uppträda i ett land där homosexualitet kan ge upp till tio års fängelse, enligt NME.

På Twitter skriver ett fan att det senaste albumet Renaissance har hämtat en hel del inspiration från den queera ballroomkulturen och att det därför känns fel att hon gör en "betald pressturné" på en plats där homosexualitet kan straffas hårt.


LÄS OCKSÅ: Beyoncé ändrar låtar på albumet efter kritik

Andra fans menar dock att Beyoncé i och med konserten har samarbetat med evenemangsorganisationen IAM Entertainment som drivs av kvinnor från Mellanöstern.

Trots kritik och skiljaktigheter hyllades själva uppträdandet av kritiker från hela världen. Tidningen Variety skriver bland annat att showen var "bländande". Sångerskan inledde med en version av Etta James At Last och hade sin elvaåriga dotter Blue Ivy vid sin sida när hon sjöng Brown Skin Girl.


I publiken fanns hela Beyoncés familj, tillsammans med bland andra Kendall JennerHalle Bailey och Liam Payne. På efterfesten uppträdde Swedish House Mafia.

LÄS OCKSÅ: Vem bet Beyoncé?

ANNONCE