Nyhet

Hands up för Boygenius debutalbum – lyssna på de tre första singlarna här

Efter ett EP-släpp 2018 och spridda samarbeten är trion äntligen klara med ett helt album.

Framsidan till omslaget visar händerna på Phoebe Bridgers, Julien Baker och Lucy Dacus i luften. Deras första debutalbum kommer fem år efter deras självbetitlade EP. Och för att meddela det har indierockgruppen inte bara släppt en singel från sitt kommande debutalbum. De har släppt totalt tre, nämligen $20, Emily I'm Sorry och True Blue.

 

Albumet The Record släpps den 31 mars, och det är hela fem år efter deras självbetitlade EP från 2018. Sedan EP:n har de dock arbetat tillsammans i flera olika konstellationer, då trion spelat tillsammans på Graceland Too från Bridgers senaste album.


Och det verkar ha haft effekt, eftersom albumet fick göra betyg, liksom Bakers album från 2021, där trion spelar en roll på öppningsspåret Hardline.

LÄS OCKSÅ: Indiesuperduo skickade ut överraskningsalbum inatt

"Hela albumet är en upplevelse där produktionen ställer sig tryggt bakom de ärliga texterna. Den poetiska tematiken slår hårt och ibland blir det så personligt att det hettar om lyssnarens kinder. Alla låtar blir till en helhet, men lyssna särskilt på den snygga produktionen och låttexten om att känna sig avdomnad med hjälp av substanser i Faith Healer. Mörkt och så, så vackert", skrev Simon Lundberg.


Strax efter deras debutalbum kommer Boygenuis att uppträda på Coachella, där Bad Bunny, Blackpink och Frank Ocean tillkännages som headliners.

Låtlista
1. Without You Without Them
2. $20
3. Emily I’m Sorry
4. True Blue
5. Cool About It
6. Not Strong Enough
7. Revolution 0
8. Leonard Cohen
9. Satanist
10. We’re In Love
11. Anti-Curse
12. Letter To An Old Poet

LÄS OCKSÅ: Personligt, mörkt och så fantastiskt vackert


ANNONCE