Nyhet

NY FORSKNING: Billie Eilish och BTS är bland den bästa musiken att somna till

Musiken vi använder för att somna "uppvisar en stor variation, inklusive musik som kännetecknas av hög energi och tempo", menar forskare vid ett danskt universitet.

Forskare vid Århus universitet har analyserat över 200 000 låtar på Spotify från nästan tusen spellistor förknippade med att hjälpa användare att somna, skriver The Rolling Stone.

Bortsett från de förväntade typerna av långsammare instrumental musik med minimala inslag och av en lugnande karaktär, hittade forskarna också att många använder välbekant och tröstande musik att somna till – även om de är mer upptempo och energiska.

Låtar som BTSs Dynamite och Billie Eilishs Lovely är exempel på de energiska men ändå tröstande musik som används på streamingtjänsten för att somna till.


Mer forskning kommer att göras för att "identifiera de olika anledningarna till att olika människor väljer olika musik för att sova". De menar att studien kan informera både om den kliniska användningen av musik och främja vår förståelse av hur musik används för att reglera det mänskliga beteendet i vardagen.

LÄS OCKSÅ: Ny forskning om musiksmak och anknytning

ANNONCE