Nyhet

GAFFA-Priset 2023 – Dags att rösta

Nu öppnar Sveriges mest demokratiska musikpris och det är din förbannade plikt att vara med.

GAFFA-Priset 2022 resulterade i 67 033 röstningar från GAFFAs läsare vilket i första hand gynnade akter som Thåström och ABBA som båda knep två priser. I övrigt var det en salig blandning – från trallpunk till poppig electronica – när våra läsare fick välja.

Nu går vi in på det trettonde året av GAFFA-Priset som finns till för att demokratiskt lyfta fram Sveriges och världens mest intressanta band och artister. Det är alltså ingen jury utan publiken, lyssnarna och fansen som har fått bestämma vinnarna, vilket har gjort vår tunga statyett till en av de viktigaste utmärkelserna en svensk artist kan få.

Nu öppnar omröstningen och i vanlig ordning kan du (om du vill) klicka i hela tre akter per kategori. Du behöver inte heller rösta i alla kategorier (även om vi givetvis ser att du gör det). När du lagt dina röster kan du alltid återvända till sidan och ändra dig om du så vill fram till och med den 10 februari då GAFFA-Priset stänger sina portar för den här gången.

KANDIDATER INTE NOMINERINGAR

Många har reagerat på att varje kategori bär på många kandidater (alltså kandidater, inte nomineringar). Det beror helt enkelt på att GAFFA-Priset är läsarens pris och att det ska finnas många att välja mellan. Däremot sker givetvis ett urval och det baseras bland annat på vad landets kritiker har uppskattat, vad som streamats mest och vad vi på GAFFA har uppskattat under 2022. Men tanken är att du som läsare ska kunna välja och vraka.

ANNONCE