Nyhet

Thundermothers gitarrist förklarar varför hon sparkade sångerskan

Efter sju år tillsammans lämnade Guernica Mancinis, Mona Lindgren och Emlee Johansson hårdrocksbandet tidigare i år.

Hårdrocksbandet Thundermother skrev tidigare i år på sin Facebook-sida att tre medlemmar lämnade gruppen: sångerskan Guernica Mancinis, basisten Mona Lindgren och trummisen Emlee Johansson. De tre avhoppande medlemmarna har sedan dess presenterat en ny bandkonstellation som heter The Gems.

Detta medan den tidigare basisten Majsan Lindgren, som lämnade Thundermother för studier för 1,5 år sedan, är tillbaka i bandet. Dessutom är Linnéa Vikström (Therion, At The Movies) ny sångerska i Thundermother medan Joan Massing (Honey Creek) har tagit över trumpinnarna. 

Thundermother grundades av Filippa Nässil i Växjö 2009. Under de första åren hade bandet ett antal olika medlemssättningar, och i mars 2017 lämnade alla bandmedlemmar utom Nässil och en ny uppsättning tog vid.

Nu förklarar gitarristen Filippa varför hon tog steget till att sparka sångerskan Guernica Mancinis tidigare i år, vilket även resulterade i att övriga två dåvarande bandmedlemmar lämnade.

I en intervju med Bloodstream TV förklarar hon att hon hade sju fantastiska år med Guernica och Emlee, men att de inte kunde kommunicera i slutändan. Detta på grund av allt resande och att man lever ihop hela tiden.

"Jag kan inte leva en sådan här rock and roll-livsstil. Så jag försökte lösa det under en lång tid - som, 'Det här fungerar inte. Vi måste kommunicera och vara respektfulla', säger hon i intervjun enligt Blabbermouth.

Hon säger att det inte fungerade då en person inte kom till mötet, så att de behövde gå vidare. 

"För det här är också ett företag, och ett rock and roll-band, och det ska vara roligt och bra och kärleksfullt också, för vi behöver stötta varandra. Och när så inte är fallet... Tja, jag sparkade [Guernica] – det är första gången jag säger det nu faktiskt – för att hon inte kom till mötena jag satte upp för att medla. Vi behöver prata och kunna samarbeta. För det är mer och mer affärer, och då kan man inte jobba och då kan man inte göra sina spelningar", fortsätter Filippa i intervjun.

Guernica har i en tidigare intervju med Rock And Roll Geek Show förklarat att mycket hände bakom hennes rygg.

"Jag var den sista som fick reda på det... Där fanns möten som skedde utan min vetskap, där mina bandkollegor försökte övertygas att jag är en hemsk person, att jag är allt jag inte är", sa Guernica i intervjun.

LÄS MER: Thundermothers ex-medlemmar startar nytt band


ANNONCE