Nyhet

Tidigare Thundermother-medlemmar: "Det var ett soloprojekt hela tiden"

De forna medlemmarna i Thundermother, sångerskan Guernica Mancinis, basisten Mona Lindgren och trummisen Emlee Johansson, öppnar upp om splittringen och kallar bandet för ett soloprojekt i ledning av gitarristen Filippa Nässil.

I februari 2023 meddelade hårdrocksbandet Thundermother att samtliga medlemmar, förutom gitarristen Filippa Nässil, hade valt att lämna bandet. Först i juli samma år berättade Nässil att anledningen till splittringen berodde på att hon valde att sparka sångerskan Guernica Mancini.

– Jag kan inte leva en rock'n'roll-livsstil. Så jag försökte lösa det under en lång tid. Jag sa: "Det här fungerar inte. Vi måste kommunicera och vara respektfulla", sa hon då till Blabbermouth.

Efter avskedet bildade Mancini, tillsammans med trummisen Emlee Johansson och basisten Mona Lindgren, ett nytt band vid namn The Gems.

I en nyligen publicerad intervju med Brutal Planet Magazine berättar bandet att den nya konstellationen präglas av jämlikhet, och beklagar det faktum att de inte kände samma sak i Thundermother.


– Det här bandet är verkligen vi tillsammans. Och det tråkiga är att vi trodde att vi hade det i Thundermother. Det var därför vi gick med i bandet, för att bli fullvärdiga medlemmar. Vi gjorde allt tillsammans, delade all arbetsbörda. Vi skötte oss själva, så vi gjorde mycket bakom kulisserna, säger Emlee Johansson och fortsätter:

– Vi var en demokrati, och plötsligt berättade Filippa för mig och Mona att hon ville sparka Guernica, och jag sa bara: "Nej. Inte en chans. Jag håller inte med", och hon höll inte med. Jag sa till henne att det inte kommer att hända, och jag sa: "Om Guernica inte är med i bandet, så är inte jag det heller".

Johansson berättar att Nässil inte tog dem på allvar och var snabb med att vidta åtgärder.


– Det fanns inget vi kunde göra. Hon ändrade lösenorden på alla våra sociala medier. Det var bara ett sådant stort svek.

Mona Lindgren säger till tidningen att Thundermother "var ett soloprojekt hela tiden" och betonar vikten av att vara ärlig med sina avsikter när man arbetar med andra musiker.

– Det är helt okej att driva ett band som ett soloprojekt, men du måste vara ärlig innan du får med dig människor på tåget. Du kan inte säga till folk: "Kom hit! Jag vill att ni ska vara medlemmar i bandet", och sedan hantera det som ett soloprojekt.


Filippa Nässil har hittills inte bemött kritiken.

LÄS OCKSÅ: Thundermothers gitarrist förklarar varför hon sparkade sångerskan

ANNONCE