Nyhet

Tommy Körberg ställer in turné – inlagd på sjukhus

De fysiska problemen har avlöst sig efter varandra för Tommy Körberg. För tre år sedan fick han en släng av covid-19 och efter det har han också drabbats av hjärtproblem. Nu är det en elakartad bakterie som skapar akut ryggsmärta för artisten.

Förra året tilldelades sångaren och skådespelaren Tommy Körberg Karamelodiktstipendiet. Motiveringen var då att han har "Sveriges största röst" och en "enastående musikalisk karriär från 1960-talets Bootleggers och Maniacs till att debutera som psalmsångare 1993." Vidare beskrevs Tommy som en fenomenal tolkare av andras verk. 

Artisten som numera är 75 år slog igenom redan 1968 med albumet Nature Boy som gav honom en Grammis som "Årets Nykomling" och han har inte lämnat rampljuset sedan dess. Han har varit med i Eurovision Song Contest två gånger med låtar som Judy Min Vän och Stad I Ljus och har dessutom sjungit i kända musikaler som Les Misérables, Sound Of Music och Chess.

Tidigare under månaden så ställde han in konserter i Kristianstad, Båstad och Kalmar på grund av akuta ryggproblem. Nu ställs resten av sommarturnén in på grund av sjukdom.

"Tyvärr kommer det inte att vara möjligt för mig att slutföra turnén då jag har fått tillbaka en elakartad bakterie som den här gången satt sig på ryggen och skapar akut ryggsmärta. Jag är nu inlagd på sjukhus för utredning och behandling", säger han i ett pressmeddelande och fortsätter:

"Det smärtar mig oerhört över att behöva ställa in min sommarturné 'Grand Finale' och göra min publik besviken."

Nu flyttas turnén fram till nästa år och redan köpta biljetter gäller då med, men kan även återlösas.

LÄS MER: Herbie Hancock till Dalhalla – avslöjar galen avslutning

ANNONCE