Nyhet

Lewis Capaldi ställer in konserter – ”Behöver ta en stund till att vila och återhämta mig”

”Jag behöver ta de här tre veckorna till att vara Lewis från Glasgow en stund, spendera tid med familj och vänner och göra normala saker.”

Tidigare i veckan meddelade sångaren och artisten Lewis Capaldi att han ställer in alla planerade konserter fram till Glastonbury Festival.

I inlägg på sociala medier skriver han bland annat:

”Det har varit en fantastisk tid som har lett upp till det här nya albumet, och att få se all support från alla har varit bortom allt jag kunnat drömma om. Med det sagt har det varit fullt ställ både mentalt och fysiskt de senaste månaderna, jag har inte varit hemma sedan jul och för tillfället har jag svårt att hantera allt.


Jag behöver ta en stund till att vila och återhämta mig för att kunna göra mitt bästa och vara redo för Glastonbury och alla andra fantastiska konserter som är på gång så att jag kan fortsätta att göra det jag älskar under en lång tid framöver. Jag behöver ta de här tre veckorna till att vara Lewis från Glasgow en stund, spendera tid med familj och vänner och göra normala saker som är viktiga för att jag ska kunna må bättre. Jag hoppas att ni alla förstår.”


Capaldi har tidigare öppnat upp om sin mentala hälsa och att han lider av Tourettes syndrom, bland annat i Netflix-dokumentären Lewis Capaldi: How I’m Feeling Now.

I en intervju med The Times från början av april från berättade Capaldi att musikskapandet och live-framträdanden gör hans symptom värre.

– Det är bara musikskapandet som orsakar detta, i övrigt kan jag må bra flera månader i taget, så det är en konstig situation. Som det är nu är det fortfarande värt det, men om det kommer till en punkt där jag åsamkar mig själv obotlig skada, kommer jag att sluta. Jag hatar att dra saker till sin spets, men det finns en fullt verklig möjlighet att jag kommer behöva lägga ner musiken, sa han till The Times då.


Lewis Capaldi väntas uppträda på Glastonbury Festival lördagen den 24 juni.

LÄS OCKSÅ: LEWIS CAPALDI OM SIN TOURETTES-DIAGNOS: FÖRSÖKER LÄRA MIG ATT HANTERA DET, OM DET INTE GÅR ÄR JAG KÖRD

ANNONCE