Nyhet

Metallica donerar 928 000 till Göteborgs Stadsmission

"Det är unika initiativ som är lika uppskattade varje gång."

I helgen spelade Metallica två konserter på Ullevi i Göteborg. Under tiden bandet besökte staden passade de även på att skänka 928 000 kronor till Göteborgs Stadsmission genom sin välgörenhetsorganisation All Within My Hands (AWMH) och konsertarrangören Live Nation, rapporterar SVT Väst.

– Vi är oerhört tacksamma för detta stora viktiga bidrag till vår verksamhet som vänder sig till barnfamiljer i Göteborg som lever i ekonomisk utsatthet, säger Lars Durfelt, VD och direktör för Göteborgs Stadsmission till nyhetssajten.

– Det är tredje gången som Metallica gör liknande lokala insatser i Sverige. Det är unika initiativ som är lika uppskattade varje gång, berättar Mattias Behrer, VD för Live Nation Sverige.


GAFFA var på plats under söndagens spelning där vår recensent Jesper Robild gav konserten fem av sex i betyg:

"Över till världens största hårdrocksband och deras sista Europaspelning för sommaren. Jag sitter där 24 timmar efter en konsert med Guns N’ Roses, vars medlemmar är i samma ålder. Man kunde lika gärna jämföra en PRO-bingokväll med speedade föreskolebarn. Här kan vi snacka pigga farbröder som vandrar genom publiken och highfajvar så många fans de bara hinner. James Hetfield ser ut som en överlycklig, vapenkåt sydstatare med sin Tiger king-mustasch, Elvis-mick och Jesustatuering. Whiplash piskar (sic) igång."

LÄS OCKSÅ: Metallica – Ullevi: "Vitalt, episkt och spoilerfritt"


ANNONCE