Nyhet

Ny festival till Stockholm i sommar – fokus på ny musik

Den 18-19 augusti slår Jungfrukällan upp dörrarna i Slaktkyrkan och på Hus 7 i Stockholm.

Det fanns en tid när ny svensk musik som befann sig lite utanför mittfåran kunde möta publiken på landets festivaler. Där det ingick i arrangemangens dna att vara med och bygga, utveckla och lyfta det som var den mest spännande nya musiken, ni vet den som inte nödvändigtvis syns på topplistor eller spelas på midsommarfester runtom i Sverige.

Den sortens festivaler blir allt färre, samtidigt som antalet band per festival minskar. Utrymmet krymper och mycket bra musik riskerar att förbli ohörd. En stor del av det som har gjort Sverige till ett stort och respekterat musikland har varit just den typen av akter.

– Därför vill vi vara med och lyfta tillbaka detta i rampljuset igen, säger Niklas Jonsson på Sustainable Punk som arrangerar Jungfrukällan på Slaktkyrkan och Hus 7 i Stockholm 18–19 augusti.


– Även om det är i liten skala tror vi på att musiken är för viktig för att inte få plats i festivalsammanhang. Jungfrukällan ska vara den platsen. Och förhoppningsvis kommer fler såna platser uppstå eller återaktiveras.

Med 12 akter på två dagar försöker vi sammanfatta en del av det vi tycker är det mest intressanta i musikväg idag.

Jungfrukällan, Slaktkyrkan & Hus 7 i Stockholm, hittills klara artister:


MOR
Bavé
GERD
Jackie Mere
Beharie (NO)
Girl Scout
Yaeger

Biljetter hittar du här.

LÄS OCKSÅ: VIDEOPREMIÄR: Girl Scout ger ut ny musik


ANNONCE