Nyhet

Robbie Williams förbryllad över norsk chinostrend

Världsstjärnans intryck av Oslo präglades av ljus byxor och vita skjortor.

Under lördagen spelade Robbie Williams i den norska huvudstaden Oslo. Dagen efter publicerade den brittiska artisten ett inlägg på Instagram där han förbryllades över en skandinavisk klädtrend, rapporterar SVT Kultur.

"På scen igår kväll nämnde jag att mängden vita/beigea chinos och vita överdelar i Oslo var häpnadsväckande. Som att de är statligt utfärdade eller liknande. När jag kom tillbaka till hotellet tillbringade jag tio minuter på min balkong och dokumenterade det."

Därefter laddade Williams upp 21 bilder på sammanlagt 28 män i ljusa chinos och skjortor.


Artistens spaning fick stor uppmärksamhet i Norge och Anders Kemp, stilskribent och reportagechef på norska Dagens Näringsliv, menar att den stämmer.

– Det är en ”perfect storm” för chinos just nu. Det man kallar en soss (snobb eller brat) är tillbaka i stilbilden här, säger han till SVT Kultur.

På frågan varför så många bär chinos just nu i Oslo förklarar Kemp att inspirationen kommer från grannlandet.


– Vi är otroligt påverkade av Sverige. Det är en exponent för den svenska skärgårdsidyllen: drömmen om att vara i ett sommarhus i Halmstad och ha härliga byxor. Norrmän har alltid sett upp till svenskarna och nu går det inflation i svensk sommarstil.

LÄS OCKSÅ: Robbie Williams försvarar sitt VM-framträdande

ANNONCE