Nyhet

Grateful Dead presenterar tidigare osläppt material

"Det gamla ordspråket ’jag lyssnade på den konserten så mycket att jag nötte ner bandet’, skapades för den här typen av spelningar."

De psykedeliska rockveteranerna The Grateful Dead släpper material från konserter inspelade 1973 som tidigare inte varit tillgängligt för allmänheten.

Boxsetet Here Comes Sunshine 1973 kommer att innehålla 17 cd-skivor med upptagningar från konserter inspelade i San Francisco, Santa Barbara och Washington D.C., enligt NME.

– Under mina tidiga år med att byta band hade jag bara några stycken från konserterna 1973, men herregud vad jag älskade dem. Det fanns en fräsch, pigg känsla helt annorlunda än den bandet hade 1972, säger arkivarien David Lemieux, enligt NME. Han fortsätter:


– Med hundratals band nära till hands återvände jag ändå alltid till konserterna från ’73. Det gamla ordspråket ’jag lyssnade på den konserten så mycket att jag nötte ner bandet’, skapades för den här typen av spelningar.

Låtar som Looks Like Rain, Loser och China Cat Sunflower är några av spåren som finns med i låtlistan. Boxsetet släpps i begränsad upplaga om 10000 kopior den 30 juni, och kommer att säljas via bandets hemsida.

LÄS OCKSÅ: VINLYSKIVOR FYLLDA MED RIKTIGA MÄNNISKOTÅRAR - SÅLDE SLUT PÅ EN TIMME


ANNONCE