Nyhet

LISEBERG 100 ÅR: Fem nya akter klara

Nu är även Styva Linan och Stefan Sundström samt punkbanden Rövsvett, Perkele och Slöa Knivar klara för Lilla Scenen på 100-årsjubilerande Liseberg.

I år firar Liseberg 100 år som nöjespark. Jubileumsfirandet inleddes i april med nya attraktionen Luna och det nya hotellet Liseberg Grand Curiosa Hotel. Det blir ett år kantat av glädje, värme och massor av firande i alla dess former – inte minst i musikväg.

För idag välkomnar man fem nya akter till Lisebergs Lilla Scen. Först ut, den 25 juli, är Göteborgsbandet Styva Linan som under hösten släppte den kritikerhyllade skivan Dallas. Sedan dess har kvintetten som förenar 70-talsrock med indie sålt ut konserter i både Stockholm och Göteborg men också synts i exempelvis Musikhjälpen och TV4 Nyhetsmorgon.

Den 8 augusti spelar Stefan Sundström. Han slog först igenom med kompbandet Apache (utvecklades senare till Weeping Willows), och är en av Sveriges mest produktiva och egensinniga artister. I sina låtar kombinerar han röjig rock och innehållsrika texter med referenser till det svenska kulturarvet. 


Perkele, Rövsvett och Slöa Knivar bjuder på punk den 26 augusti. Hardcorebandet Perkele bildades 1993 i en högstadieskola i östra Göteborg. De gick från att spela på en fritidsgård till att några år senare bli ett av Europas ledande band i genren med fans runtom i världen. 

Hardcore-veteranerna Rövsvett startade i Tranås 1983 och är idag en av Sveriges äldsta fortfarande aktiva punkgrupper. Även om sättningen har ändrats några gånger genom åren är två av originalmedlemmarna, Jerker Persson och Mikael Karlsson, fortfarande med.

Slöa Knivar har etablerat sig som en av den svenska hardcorepunkscenens mest energiska livekonstellationer med omtalade frontfiguren Patricia. Malmö-bandet som bildades 2008 har bland annat spelat på Roskildefestivalen.


LÄS OCKSÅ: Intervju med Styva Linan – en känsla av gemenskap

ANNONCE