Nyhet

Metallica-konserter visas live på bio i sommar

Folkets hus och parkers biografer visar två av bandets konserter i slutet av augusti.

I mitten av april släppte Metallica sitt tolfte studioalbum 72 Seasons. I slutet av maj inleds deras omfattande världsturné som sträcker sig över hela 2023 in i 2024, där bandet gästar Ullevi i Göteborg den 16 och 18 juni.

För de som av någon anledning inte har möjlighet att se heavy metal-giganterna live, finns en extrachans i augusti när två konserter livesänds från Texas till Folkets hus och parkers biografer i Sverige, enligt Sydsvenskan.

Konserterna spelas på AT&T Stadium i Arlington, Texas. Till följd av tidsskillnaden blir det dock inte en renodlad direktsändning, utan biobesökare får leva med viss fördröjning. Biovisningarna äger rum den 19 och 21 augusti.


Under världsturnén M72 spelar Metallica två kvällar i varje stad de besöker, och genom en så kallad ”no repeat weekend” kommer kvällarna att vara helt olika varandra, där separata låtlistor och olika förband utlovas.

På Ullevi kommer Volbeat och Mammoth WVH att värma upp under den första kvällen, och Five Finger Death Punch och Ice Nine Kills under den andra.

LÄS OCKSÅ: METALLICAS NYA ALBUM TECKENSPRÅKSTOLKAS


ANNONCE