Nyhet

Rebecca & Fiona släpper ny musik – av travfansens hjärtslag

"Låten är en euforisk uppladdning."

De senaste månaderna har ATG tagit pulsen på kunder, butikspersonal, kuskar och andra aktiva i samband med V75. Nu blir hjärtslagen musik, när Rebecca & Fiona släpper Sing Hallelujah (Das Herz-Style Version)

– Låten är en euforisk uppladdning. Man är på helspänn, väntar in, andas ut för att kort därefter vara med om ett totalt rus. Det kanske är så det känns när man är på trav, säger Fiona FitzPatrick, ena halvan av DJ-duon Rebecca & Fiona. 

Bland de som tagit sin puls finns kändisar som Peter Forsberg och Björn Goop, men också vanliga svenskar runt om i landet. Insamlad data har genererat en minimipuls, snittpuls och en maxpuls som Rebecca & Fiona arbetat om till musik. Låten speglar känslan under ett lopp och börjar i en takt på 70 BPM för att stegra till 140 BPM. Det sistnämnda motsvarar pulsen som stjärnkusken Björn Goops hade under upploppet i den prestigefyllda travtävlingen "Paralympiatravet". 


– Förutom pulsdata, har vi lyssnat på hur det låter när hästar travar och basgången i och rytmen speglar en häst under ett lopp. Låten växlar i tempo och jag kan tänka mig att det motsvarar känslan när man följer ett lopp. Kul att den ändå kan vara så houseig, säger Rebecca Scheja

Låten släpps imorgon den 26 maj.

LÄS OCKSÅ: "Whatever fists your bump!" – intervju med Rebecca & Fiona


ANNONCE