Nyhet

SE: Stjärnspäckad konsert när kung Charles III krönts

I samband med kung Charles III:s kröning anordnades en stor konsert på Windsor Castle, med artister som Katy Perry, Take That och Lionel Richie.

I samband med kung Charles III:s kröning, som ägde rum den 6 maj i Westminster Abbey, anordnades en stor konsert på Windsor Castle den 7 maj för att fira den nya monarken. Konserten bjöd på ett imponerande artistuppbåd med bland annat Katy Perry, Take That och Lionel Richie. Kung Charles och drottning Camilla var på plats tillsammans med 20 000 inbjudna gäster och allmänheten. 

Utöver de redan nämnda artisterna uppträdde även Andrea Bocelli, Freya Ridings, walesiska basbarytonen Sir Bryn Terfel och klassisk-soulkompositören och producenten Alexis Ffrench.

Kung Charles III hade tidigare uttryckt en önskan om att ha Adele och Ed Sheeran uppträdande vid sin kröning, men Sheeran kunde inte medverka på grund av logistik och tidigare turnéåtaganden, medan Adele inte svarade på förfrågan. Det fanns även rykten om att Spice Girls skulle återförenas för en engångsföreställning vid evenemanget.


Se Lionel Richie och Katy Perry framföra på Windsor Castle nedan: 

LÄS OCKSÅ: Nick Cave deltar i kungakröning: "Viktigaste historiska händelsen"

ANNONCE