Nyhet

Sveriges första dramaserie på TikTok – Sabina Ddumba gör skådespelardebut

Underhållningsplattformen TikTok innehåller inte längre bara danser och sketcher. Nu kommer även en dramaserie lanseras.

Ruset kommer bli Sveriges första dramaserie på TikTok. Den är skriven av systrarna Tove och Sofie Forsma, och regisseras av den Guldbaggevinnande Rojda Sakersöz som bland annat regisserat Netflix-succén Young Royals

Serien på tio avsnitt har premiär senare i höst.

I rollerna kommer vi få se Wilma Lindén, Fabian Penje och artisten Sabina Ddumba – som gör sin skådespelardebut. Den fjärde och sista rollen kommer att tillsättas via en öppen audition på plattformen under våren med hjälp av duettfunktionen.


Det är unga vuxnas alkoholvanor som står i seriens fokus, och hur dessa påverkar vänskaper, beteenden och känslor. IQ, initiativtagare till Ruset, vill visualisera den alkoholkultur som finns bland dagens unga som dricker mindre, och på ett annat sätt, än tidigare generationer.

– Det är en spännande utmaning att skapa en dramaserie till en plattform som vanligtvis associeras med kort och lättsam underhållning. I Ruset vill vi porträttera ungas liv på ett ärligt och autentiskt sätt, med djup och svärta, berättar Rojda Sekersöz i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Sabina Ddumba: "Jag är en extrem känslomänniska"


ANNONCE