Nyhet

Tove Lo blir kär och tar över en karaokebar i ny musikvideo

"Jag tror jag hittade en plats där allt låter riktigt episkt."

Efter förra årets Popcorn-samplade hit 2 Die 4 återvänder nu Tove Lo till den säregna Y2K-ljudbilden. Nya I Like U är en låt som kommer från Dirt Femme-kapitelet, menar artisten i en intervju med Zane Lowe på Apple Music 1.

– Det roliga är att när jag skrev Dirt Femme så sparade jag låtar också, för framtiden, men I Like U gled liksom med där, men det var inte tänkt som en av låtarna som jag skulle spara för att senare släppa, och som skulle knyta an till Dirt Femme. I Like U kommer vara mitt fokus i sommar. Jag kommer att turnera hela sommaren och hösten. Sedan har jag en låt till som kommer från Dirt Femme-kapitlet. 

Hon fortsätter förklara att slutresultatet, som egentligen inte är ett traditionellt poparrangemang, kändes perfekt.


– Ärligt talat, den här låten smög sig på mig. Jag vet inte hur jag ska beskriva det bättre. Det är som jag och Tim, Tim från The House som jag bor med också och som har producerat ett gäng låtar på Dirt Femme, jag hade bara en känsla, alla mina fingrar kliade och jag var tvungen att skriva. Jag skrev låten, hade en idé för lyriken, men jag tänkte: ”Åh, det blev inte som jag tänkt”. Sedan satt Tim med låten i veckor och skickade den sedan till mig och sa: ”Jag tror jag hittade en plats där allt låter riktigt episkt.” Jag vill ge honom mycket beröm eftersom hela produktionen och arrangemanget, som egentligen inte är ett traditionellt poparrangemang, kändes så perfekt.

I videon till den nya singeln syns Tove Lo bli förälskad och tar över en karaokebar. På Lowes fråga om hennes go-to karaoke-låt väcks ett dråpligt minne.

– Okej, så det här är sorgligt. Det brukade vara, under större delen av mitt liv, ”Crazy” med Gnarls Barkley. Jag gjorde det en gång för full och det var in så jag kom ihåg att jag kunde sjunga den. Jag gick därifrån med svansen mellan benen. Det var inget vackert ögonblick. 


Se musikvideon till I Like U nedan.

LÄS OCKSÅ: Tove Lo släpper ny musik och gör spelning i Sverige


ANNONCE