Nyhet

Artist häktad – misstänks ha slagit flickvän

Den kända musikern har suttit häktad i en vecka, och riskerar nu fängelsestraff.

Det var den 24 februari i år som polis tillkallades till en lägenhet i Stockholm efter uppgifter om att en man brukat våld mot sin sambo. Mannen, som har sina rötter i Norrbotten, är en känd musiker som både gjort karriär som soloartist och medverkat i flera band, rapporterar Norrbottens Kuriren.

Artisten greps och anhölls senare under natten den 25 februari. Fyra dagar senare hölls en häktningsförhandling vid Stockholms tingsrätt – där han sedan dess suttit häktad för sannolika skäl misstänkt för misshandel.

När Norrbottens Kuriren kontaktar kammaråklagare Carolina Frohm meddelar hon att den misstänkte mannen nekar till brott.


– Han förnekade brott vid häktningsförhandlingen men i övrigt går jag inte in på vad han har uppgett i polisförhör, berättar Frohm till tidningen.

Efter den misstänkta misshandeln ska flickvännen ha uppsökt sjukvård, men kammaråklagaren vill inte uttrycka sig om skadornas omfattning.

– Det finns en dokumenterad skadebild i form av att polisen fotograferade målsäganden när patrull kom till platsen, säger hon.


Några vittnen ska heller inte ha befunnit sig i direkt anslutning till händelsen eller lägenheten. Polisen har däremot hållit förhör med människor som hört eller sett saker runt eller i byggnaden.

Artisten, som tidigare är ostraffad, riskerar nu flera månaders fängelse. Carolina Frohm säger dock till Norrbottens Kuriren att det inte är uteslutet med en villkorlig dom och samhällstjänst om mannen döms, och att åtal förmodligen kan väckas under morgondagen.

LÄS OCKSÅ: Känd artist dömd efter grannfejden – skar sönder däck


ANNONCE