Nyhet

Joakim Berg hemlig låtskrivare bakom Oscar Zias SVT-låt

I SVT:s nya musikprogram Songland får okända låtskrivare chansen att skriva en låt till en känd artist. Bakom Oscar Zias låt står plötsligt Kent-sångaren som upphovsperson.

I Songland, SVT:s nya satsning, medverkar musiker som Titiyo, Cornelia Jakobs och Oscar Zia. Programmet går ut på att okända låtskrivare ska presentera sina låtar för artisterna, och därefter få hjälp med att jobba på dem med de professionella låtskrivarna Carl Falk Gramer, Linnea "Nea" Södahl och Elias Kapari.

Oscar Zia valde i det senaste avsnittet att släppa låtskrivaren Lovisa Niklassons låt Golvet I Hallen. Men utöver upphovsrättspersonerna som medverkar i programmet, Lovisa Niklasson, Carl Falk Gramer och Oscar Zia, står även Joakim Bergs namn med på låten på Spotify.

Projektledare för Songland, Charles Franz, berättar för Aftonbladet att låten i den första auditionen är helt hennes egen.


”I andra fasen, när Golvet I Hallen gick vidare för att bearbetas, togs Joakim Berg in av Carl Falk för att hjälpa till att jobba med den. I den amerikanska förlagan till Songland har medlemmarna i panelen låtskrivarteam med sig, och i det här fallet funkade det alltså på samma vis hos oss. Credits i slutet av programmet innehåller alltså även låtskrivare som tillkommit under processen”, säger Franz till Aftonbladet.

LÄS OCKSÅ: MYSTISK VIDEO: Vad har Kent på gång?


ANNONCE