Nyhet

LYSSNA: Angel Olsen ger ett första smakprov på kommande EP

"För mig, när jag skrev det, kom jag överens med min identitet och sexualitet."

Angel Olsen har annonserat en ny EP som består av fyra tidigare outgivna låtar från hennes Big Time-sessioner från förra året. Forever Means släpps den 14 april, och idag delar Olsen huvudsingeln, Nothing Free, tillsammans med en video. Kolla in det nedan.

Låten handlar om "den där punkten när självförnekelsen bryter, och du märker hur länge du har hållit tillbaka vem du är", som artisten själv uttrycker det i ett pressmeddelande.

Hon fortsätter: "Det kändes verkligen svårt att utesluta det från Big Time, men det kändes mer själfullt än riktningen för den skivan, den kom från ett annat ställe. För mig, när jag skrev det, kom jag överens med min identitet och sexualitet. Jag öppnade upp på ett nytt sätt."


Forever Means har producerats av Olsen och Jonathan Wilson, som också mixade EP:n. De två arbetade också tillsammans på Big Time.

Angel Olsens senaste album fick hela fem av sex poäng i betyg av GAFFAs skribent Daniel Andersson:


"Big Time är mer eller mindre helt utan skönhetsfläckar och från att ha rört sig i ett mer elektroniskt landskap, är det en ynnest att höra Olsen i ett sammanhang som verkligen gifter sig med både röst och utförande. Detta är 35-åringens hemmaplan och förhoppningsvis fortsätter Olsen att utforska den amerikanska countrytraditionen."

LÄS OCKSÅ: Musik utan skönhetsfläckar och brister

ANNONCE