Nyhet

Neil Young om The Cures biljetthärva: ”Konsertturnéer är inte vad de en gång var”

Efter Ticketmasters uppmärksammade avgifter uttalar sig nu även Young i frågan.

I början av förra veckan rapporterade NME om att The Cures frontman Robert Smith kritiserat Ticketmaster för att ha tagit ut avgifter för biljettköpare som handlat via deras ”Verified Fan”-tjänst. Kritiken efterföljde ett löfte från bandet om att hålla nere biljettpriserna till deras kommande turné.

Efter kritiken från både fans och från Smith själv, backade till slut Ticketmaster och återbetalade en del av summan för avgifterna till biljettköparna, enligt Loudwire.

Nu har Neil Young kommenterat händelsen i ett inlägg på sin hemsida. Han skriver bland annat:


”Det är över. De gamla dagarna är förbi. Jag får brev som beskyller mig för att ta 3000 dollar för en välgörenhetskonsert jag ska göra. De pengarna går inte till mig eller till det välgörande ändamålet. Artister behöver oroa sig för lurade fans som beskyller dem för Ticketmaster-avgifter och biljetthajar”, skriver Young på sin hemsida och fortsätter:

”Konsertturnéer är inte kul längre. Konsertturnéer är inte vad de en gång var.”

I inlägget har han också gjort ”en kort tidslinje av Ticketmasters irriterande försäljningsmodell” från 1994 till 2023.


Neil Young är i dagsläget aktuell med en välgörenhetskonsert på The Greek Theatre i Los Angeles den 22 april, tillsammans med Stephen Stills. Den 31 mars släpper han också ett nytt album tillsammans med medlemmar från Crazy Horse, betitlat All Roads Lead Home. Första singeln You Will Never Know finns att lyssna på nedan:

LÄS OCKSÅ: DURAN DURAN ÅTERFÖRENAS MED ANDY TAYLOR OCH SLÄPPER NYTT

ANNONCE