Nyhet

NY UPPDATERING: Spotify lanserar videofeed

Streamingplattformen tar rygg på TikTok med oändliga flöden av videos.

Under sin 90 minuter långa Stream On-presentation som sändes live från Los Angeles tillkännagav Spotify stora förändringar i sin appdesign, framför allt nya videoflöden.

Istället för listor av spellistor och rekommendationer kommer användarna nu att se flöden av visuella och ljudförhandsvisningar av spellistor, album, podcast-avsnitt och ljudböcker i ett oändligt flöde av videos. Förhandsvisningarna är också integrerade i sökfunktionen.

Dessutom kommer en pre-save-funktion – länge använd av artister genom olika tredjepartsappar för att samla in data och kontaktinformation om människor som är entusiastiska över deras musik – nu bakas direkt in i Spotify-appen.


I ett separat tal på konferensen anordnad av Morgan Stanley, berömde Spotifys finanschef Paul Vogel företagets sex procents minskning av sin globala arbetsstyrka som "riktig positiv", vilket tyder på att verksamheten måste "utvecklas".

Bara några dagar tidigare meddelade Soundcloud att de testade ett TikTok-liknande videoflöde för att upptäcka ny musik. Precis som Spotify kommer det att servera musik baserat på din lyssnarhistorik och musiksmak, men till skillnad från Spotify kommer Soundcloud också att visa en rad som förklarar anledningen till varför en viss låt dyker upp i dina rekommendationer.

LÄS OCKSÅ: Spotify lanserar virtuell DJ


ANNONCE