Nyhet

Frej Larsson till Veckorevyn: ”De sanna hororna här är ni”

Artisten Frej Larsson uppmanar sina följare att skicka nakenbilder för att stötta befolkningen i Gaza. Men när han får frågor om initiativet av Veckorevyn kallar han redaktionen för "horor".

Under parollen #Tits4Gaza har artisten Frej Larsson har startat en kontroversiell insamlingskampanj. Han uppmanar sina följare att skicka nakenbilder till honom för att han sedan ska lägga upp dem på OnlyFans, där intäkterna sägs gå till befolkningen i Gaza.

"Show your tits for Gaza! Skickar ni bilder på era pattar nu till min inbox, så kommer jag lägga upp dem på en Onlyfans. Jag kommer tjäna massa pengar på dem", säger Frej Larsson på Instagram och fortsätter:

"Ni har skitfina pattar, skitfina kroppar. Jag älskar de sexuella inviterna. Men nu, låt oss göra något bra för den här fucking världen. Låt inte alla de där pattarna ligga där bara för mig."


I samband med videon har Veckorevyn ställt frågor till Frej Larsson om initiativet. När han får frågan om vilka organisationer pengarna gått till svarar han:

"Jag har sedan början min karriär blivit falskt anklagad och misskrediterad så mycket och aldrig tagit illa upp. Men när en Bonnierägd tidning flyttar fokus från palestinska barns rätt till rent vatten till min trovärdighet blir jag förbannad. Hur har du mage att dansa efter en sådan här tidskrifts pipa? Min personliga åsikt är att Veckorevyn objektifierar kvinnor till sminkdockor som har lika mycket att säga till om som Disneyprinsessor."

I en kommentar på Instagram skriver artisten att han kommer att redogöra vart pengarna gått för dem som har deltagit.


Frej Larsson blir också tillfrågad av Veckorevyn om hur han säkerställer att de som skickar nakenbilder gör det frivilligt och inte är minderåriga. Han kontrar genom att kalla frågan för "äckligt fokusflytt" och anklagar tidningen för att vara "den största pedofiltidskriften i Sverige".

Han ifrågasätter även journalistens syn på Veckorevyn som plattform och kallar redaktionen för "horor":

"De sanna hororna här är ni som jobbar på Veckorevyn. Ni säljer något mycket mer klandervärt än sex, ni säljer er trovärdighet till rika vita gubbar på Bonniers. När ni inte är snygga längre kommer det alltid en ny sminkdocka och fortsätter. Fuck er allihopa!"


Chefredaktören för Veckorevyn, Irena Pozar, skriver i ett mejl till Expressen:

"Det är viktigt att ställa den här typen av frågor och granska insamlingar som riskerar att skada människor. Det kan mycket väl vara så att nakenbilder hamnar fel och att samtycke inte finns, eller att det är barn på bilderna. Att utsätta människor för den risken och skjuta ner all kritik för att syftet är gott duger inte. Det finns massor av sätt att hjälpa de otroligt utsatta människorna i Gaza."

LÄS OCKSÅ: Frej Larsson släpper video med knarkande 2-åring


ANNONCE