Nyhet

FUTURE ECHOES 2024: Sju nya artister presenterade

Future Echoes, showcasefestivalen med bas i Norrköping, fyller idag på nästa års festivalaffisch.

Festivalarrangörerna avslöjar idag den andra vågen av artister som kommer att uppträda på Future Echoes i Norrköping mellan den 21–23 mars 2024, och nästa års besökare kan förvänta sig en blandning av indiepop, garage och 70-talsdisco.

Årets tema är AI och mångfald, vilket arrangörerna menar behöver diskuteras i större rum.

"Det är en slags motreaktion till festivaler i Sverige som fortfarande kör med 100 musiker där 96 stycken är vita män (gärna med mustasch) och fyra vita kvinnor i lineup:en", skriver de i ett pressmeddelande och fortsätter:


"Vi kan bättre, därför försöker Future Echoes sträva efter en större jämställdhet och diversitet både vad det gäller kön och bakgrund."

NYA ARTISTER FÖR FUTURE ECHOES 2024:

Orangekake (NO/SE): Orangekakes musik, kännetecknad av själfulla sång och fångande beats, kommer säkerligen få festivalbesökare att dansa. Med sin talang för sång och dans har hon spridit positivitet och gjort sitt avtryck på musikscenen. Hennes debut-EP, som släpptes den 8 september, markerar början på en spännande resa.


Dirty Freud (UK): Dirty Freud bjuder på en unik blandning av dubstep, 2-step garage och bassline på festivalscenen. Med en framgångsrik historia, inklusive headline på brittiska festivaler, kommer den här akten garanterat att leverera en elektrifierande föreställning.

X IT (PT/NL): Född ur ett samarbete på Westway Lab-festivalen i Portugal är X IT ett band som blandar talangerna hos den portugisiska producenten St. James Park, den holländska pianisten Daniël Tomàs och den holländsk-tyska sångerskan Eliën. Deras innovativa ljud och lovande bana har redan gett dem inbjudningar att uppträda över hela Europa.

The Big Day (UK): The Big Day skriver om reglerna för indiepop med sin smittande och högenergiska musik. Med inspiration från band som The Killers, U2 och The 1975 håller de snabbt på att bli ett av de mest igenkännbara namnen i den brittiska musikscenen.


Lina Nikol (BG): Nyligen flyttad till London gör Lina Nikol vågor med sin själfulla sound. Hennes låtar har fått erkännande världen över och har spelats på prestigefyllda radiostationer. Hennes senaste projekt, You, visar hennes mångsidighet och talang.

We Bless This Mess (UK/PT): Det här bandet, ursprungligen ett soloprojekt av Nelson Graf Reis, har utvecklats till en fullständig bandkonstellation. Deras musik är en hyllning till livet, med målet att sprida medvetenhet och glädje genom sina fängslande melodier.

Andrew Cassara (CA): Från Ottawa, Kanada, kanaliserar Andrew Cassara glittret och glamouren från 70-talets pop och disco, vilket skapar en modern och spännande ljudbild. Med en växande skara fans och ett kommande album är han redo att leverera sin dynamiska underhållning.


LÄS OCKSÅ: Taylor Swift-effekten: Skivbolag vill hindra nyinspelningar

ANNONCE