Nyhet

Han är årets programledare för P3 Guld

Fredag den 26 januari 2024 går P3 Guld av stapeln för tjugoförsta gången. Årets programledare är P3-profilen Torbjörn Averås Skorup som gör debut i rollen som programledare i TV.

P3 Guld genomfördes för första gången 2003 i Växjö, och har sedan dess arrange rats på ett flertal olika platser. Den årliga galan har blivit en självklar del av den svenska musikscenen, där man firar populärmusiken från året som gått. Galan har programletts av allt från musiker och journalister, till komiker och skådespelare. 2024 kommer P3-profilen, komikern och journalisten Torbjörn Averås Skorup guida tittarna och publiken genom kvällen, ett uppdrag som blir hans programledardebut i TV.  

– P3 är verkligen som "hemma" för mig, så det känns extra kul att just P3 Guld blir min debut som TV-programledare. Det är ju den fetaste musikgalan i Sverige. Det är ett riktigt hedersuppdrag att få fira den bästa svenska populärmusiken under en direktsänd helkväll, säger Torbjörn Averås Skorup i ett pressmeddelande.

Nytt för i år är även att galan flyttar från Partille arena i Göteborg till Studio 1 i SVT-huset i Stockholm.


– I studiomiljö är vi mer fria att utmana galaformen på olika kreativa sätt, vi har massor av spännande planer. Med färre publikplatser kommer några utvalda P3-fans få chansen att uppleva en riktigt intim och härlig galakväll, säger P3 Gulds projektledare Liv Ungermark.  

Den 4 december kommer årets nominerade artister att avslöjas och röstningen starta, den pågår sedan fram till den 18 december vid midnatt.

LÄS OCKSÅ: P3 Guld instiftar nytt pris – fokus på låtcitat


ANNONCE