Nyhet

P3 Guld instiftar nytt pris – fokus på låtcitat

Inför 2024 års upplaga av musikpriset P3 Guld utökas de sex befintliga kategorierna till åtta med ett helt nytt pris och ett nygammalt. Nu kan artister nämligen prisas för Årets låtcitat och Årets artist/grupp.

Tidigare i år utökade P3 Guld-galan sina priser med de två kategorierna P3 ikon och Årets album. Inför 2024 års gala instiftas det helt nya priset Årets låtcitat. Det blir det första musiktext-priset i världen som fokuserar på och hyllar ett enskilt låtcitat. Priset syftar till att lyfta textrader som verkligen gripit tag i lyssnare och som gjort ett starkt intryck oavsett språk.

– Musikvärlden är i ständig rörelse och vår ambition är att P3 Guld ska ligga i framkant. Priset Årets låtcitat känns rätt i tiden, att lyfta de där textraderna som liksom etsat sig fast från året som gått, säger Jonas Westman, juryordförande för P3 Guld, i ett pressmeddelande.

Han berättar att det är P3-publiken som kommer att få chansen att nominera vilka låtcitat som kan ta med ett pris.


– P3 Guld är ju verkligen lyssnarnas pris. I år återinför vi också Årets grupp, då vi ser att banden tar större plats igen efter många år där soloartisterna dominerat topplistorna.

P3:s lyssnare kommer 2–9 november kunna skicka in sina mest älskade och uppskattade textrader genom att maila in dem till: [email protected]

LÄS OCKSÅ: Efter ändringarna i P3 Guld – artister i protest


ANNONCE