Nyhet

Här är gänget som gör Musikhjälpen 2023

Den 11-17 december sänds Musikhjälpen från Stortorget i Växjö. Temat är ”Ingen ska behöva dö av hunger”. Oscar Zia, Linnea Wikblad och Sofia Dalén är trion som kliver in i buren. Resande reporter är Tina Mehrafzoon och reporter ute på Kärlekens torg är Assia Dahir.

Det är tredje gången som artisten och programledaren Oscar Zia blir inlåst i glasburen.

– Tredje året i rad, och Musikhjälpen börjar kännas som hemma! Det är stökigare än någonsin i världen, och jag har en ganska tung känsla i kroppen. Musikhjälpen är inte lösningen, men det är en början, ett steg på vägen, säger Oscar Zia.

För komikern och programledaren Sofia Dalén och P3-profilen Linnea Wikblad är det premiär.  


– Jag älskar Musikhjälpen. Det är alltid lika värmande att följa hur människor kommer samman under veckan. I år känns det viktigare än någonsin! Jag ser så mycket fram emot att få axla rollen som programledare, säger Sofia Dalén.

– Jag har ju följt Musikhjälpens framväxt och det ska bli superkul att få vara en så central del av det. Det är lite av hedersuppdrag, säger Linnea Wikblad.

Ytterligare två P3-profiler axlar viktiga roller. Ute på torget finns Assia Dahir som reporter för tredje året i rad.


– Jag längtar efter att få träffa alla på torget och få lyfta deras knasiga och roliga engagemang, säger Assia Dahir.

Tina Mehrafzoon, en av förra årets programledare, är Musikhjälpens resande reporter – en roll som hon även hade 2021.

– Att få möta människor som lider av hunger och förmedla deras berättelser är en ära och ett stort ansvar. Jag tror att vi blir bättre medmänniskor av perspektiven vi kommer få, säger Tina Mehrafzoon.


LÄS OCKSÅ: Programledaren stängs av från Musikhjälpen – efter videor om Israel och Palestina

ANNONCE