Nyhet

Hooja släpper mobilspel: "En resa tillbaka till byn och pojkrummet"

Inspirerade av bandets musikvideo till megahiten Banan Melon Kiwi & Citron har bandet tillsammans med spelutvecklaren Aurora Punks utvecklat ett mobilspel i retrostil – "Hooja The Game".

Som en snökanon från norr har Hooja tagit Sverige med storm. Nu är det dags att ta steget vidare ut i spelvärlden. Mobilspelet är inspirerat av videon till megahiten Banan Melon Kiwi & Citron med nästan fem miljoner visningar på YouTube.

Aurora Punks som producerade musikvideon har utvecklat spelet tillsammans med Hooja. Spelet är en hyllning till gamla tiders klassiska 16-bitars spel, men med en modern twist och flera referenser till Hoojas musik. I spelet hjälper spelaren Hooja att hitta deras borttappade kassetter i storstan.

– Kommer ihåg när man satt hemma på sitt pojkrum i byn och plöjde igenom spel för spel på den där 16-bitarsmanicken, det var en helt annan feeling då jämfört med dagens jippo-hajteckspel. Vi vill ta alla polers tillbaka till den feelingen, den tiden. Därför känns det fränt att släppa ett riktigt 16-bitarsspel som tar en på en resa tillbaka till byn och pojkrummet, säger Hooja i ett pressmeddelande.


Hooja släppte första låten 2021 men det var året efter som de slog igenom med hits som Donkey Kong och Banan Melon Kiwi & Citron. Sedan dess har bandet hunnit med två turnéer, blivit utsedda till Årets artist av P3 Guld, blivit grammisnominerade och medverkat på Allsång på Skansen.

LÄS OCKSÅ: Hooja historiska på Rockbjörnen – trots bojkott

ANNONCE