Nyhet

Hooja: "Vi flyttar aldrig"

Att lämna Lappland är inget alternativ för skogsdiskoduon Hooja. Istället väljer de att satsa på det lokala musiklivet.

Hooja och DJ Mårdhund fick nyligen erkännande för sin musik genom att vinna både Musikförläggarnas pris för Årets genombrott och Gällivare kommuns kulturstipendium på 20 000 kronor. De valde att donera stipendiepengarna till det lokala musiklivet och motiverade detta i en intervju med Sveriges Radio P4 Norrbotten.

"Vi har så mycket gruvor och tung industri här. Vi vill visa kidsen den här vägen, att det går att hålla på med kultur härifrån också", säger de i intervjun.

Duon slog igenom förra året med sin skogsdisko och låtar som Banan Melon Kiwi & Citron och Kommer Du Ihåg?. Även om bandet, som de säger "har kommit i finrummet nu", tänker de inte lämna Gällivare.


"Vi kommer aldrig att flytta! Vi bor där vi bor och det går bra ändå. Många menar att det inte leder någonstans att sitta i Gällivare och spela ukulele. Men vi är ett bevis på att det kan leda någonstans", säger de till P4 Norrbotten och förklarar att stipendiepengarna som de skänkte bort ska gå till att "krydda det lokala musiklivet".

LÄS OCKSÅ: Hooja historiska på Rockbjörnen – trots bojkott

ANNONCE