Nyhet

Kiss livesänder bandets sista spelning

Den 2 december kommer fans världen över kunna se rockbandets sista spelning någonsin hemifrån.

Rocklegendarerna Kiss befinner sig för närvarande på den sista etappen av sin End Of The Road-avskedsturné. Turnén gör nästa stopp i Edmonton, Alberta, på fredag ​kväll och avslutas med två spelningar på Madison Square Garden i New York den 1 och 2 december.

Den allra sista konserten kommer att vara tillgänglig att streama för fans globalt via PPV klockan 02.00 svensk tid den 3 december. Streamen kommer att kosta omkring 430 kronor.

I somras spelade bandet sin sista spelning på svensk mark. Vi på GAFFA passade därför på att prata med Gene Simmons och Paul Stanley om det stundande avslutet.


"De två sista spelningarna är på Madison Square Garden och sedan kommer det turnerande bandet lägga av. Det kommer komma filmer, serietidningar, museum, en show i Las Vegas och mycket mer. Men vi slutar turnera av ett väldigt viktigt skäl. Du älskar Stones, och det gör jag också. Och Radiohead, och många andra band. Men de gör inte vad vi gör. Vi är det hårdast arbetande bandet av alla", sa Gene och fortsatte:

"Föreställ dig Bono springa runt på scen i 20 centimeter höga platåskor som väger lika mycket som bowlingklot och med en 20 kilo tung rustning. Konserterna tar knäcken på en, vi kan inte och vi ska inte göra det här när vi är för gamla. Vi slutar av respekt för fansen medan vi fortfarande kan. Jag vill inte att vi ska sluta som Elvis – uppsvällda, feta och liggandes nakna på marken i Las Vegas. Jag vill att folk ska minnas ett band som levererade ända till slutet. Vi har alla sett band vi älskar hålla på för länge. Mitt soloband kommer göra spelningar och turnera, jag har inga planer i nuläget men jag är överraskad över hur bra mottagande vi har fått i Europa. Men bandet med smink och den stora showen, det tar slut den 2 december i New York."

LÄS OCKSÅ: Kiss: "Det här är slutet"


ANNONCE