Nyhet

Konsertbesökare avled under Taylor Swift-konsert

En 23-årig kvinna dog under Taylor Swifts konsert i Rio de Janeiro natten till lördagen, svensk tid. Hon kollapsade i värmen framme vid scenen.

Den 23-åriga kvinnan stod längst fram vid scenen när hon kollapsade. Sjukvårdare på plats försökte återuppliva henne på arenan innan hon fördes till sjukhus där hon senare avled. Det rapporterar den brasilianska tidningen Folha de S Paulo.

"Jag kan inte fatta att jag skriver det här, men jag är helt förkrossad över att behöva berätta att vi förlorade ett fan i kväll", skriver Taylor Swift på Instagram och fortsätter:

"Jag kommer inte att kunna tala om det här från scenen för sorgen är för stor när jag försöker prata om det", skrev Taylor Swift.


Det var mycket varmt under spelningen, rapporterar tidningen. Det så kallade värmeindexet, som kombinerar höga temperatur och luftfuktighet, låg på hela 60 grader. Enligt räddningstjänsten svimmade tusentals konsertbesökare.

Den amerikanska stjärnan genomförde spelningen, men avbröt tillfälligt för att säga åt arrangörerna att dela ut vatten till människorna längst fram, skriver USA Today.

Swift skulle även ha uppträtt på samma arena dagen efter, men ställde in konserten sent samma dag på grund av extremvädret. Istället kommer konserten äga rum under måndagen.


LÄS OCKSÅ: Taylor Swift kommer till Sverige

ANNONCE