Nyhet

LYSSNA: "Det här är för fint att slösa bort"

Mattis och Diane Emerita tonsätter en kärlekshistoria.

I mars kom Mattis andra album Numer som hyllats av både kritiker och lyssnare. I kölvattnet av den nya skivan åkte han tillsammans med bandet ut på en vår- och sommarturné med över tio stopp, där både Malmö och Stockholm sålde ut. Och turnén förlängdes över hösten 2023.

"I april stod vi i källaren på Scalateatern. Jag lovade alla i publiken att jag skulle boka stora scenen nästa gång och här är vi. Det här är utan tvekan den största och mest ambitiösa spelningen jag gjort som artist och ovanpå det är det även turnéavslut för Längst Kusten-turnén", säger Mattis i ett pressmeddelande och fortsätter:

"Jag lovar att ge er varenda cell i min kropp, hela bandet är med, ny musik och merch samt att en massa vänner gör mig sällskap på scenen."


Mattis med band och vänner gör fem stopp längs med den svenska kusten, utmed Östersjön där den startade den 10 november i Göteborg, och vidare ner till Kattegatt för ett avslut på Scalateatern den 20 december.

Turnén gästas av flera andra svenska artister och följer den tematik som albumet Numer så omsorgsfullt kapslat in. Ny musik, en rullande Souvenir Suitcase Shop och fler överraskningar utlovas.

Idag släpps även låten Eftersolen som Mattis gör tillsammans med artistkollegan Diane Emerita. Lyssna på den nedan!


 

 


 

LÄS OCKSÅ: Albumrecension: Mattis – Ett Tag Till: "Hantverkskickligt med doft av svunnen tid"

ANNONCE